Styrketräningsutrustning från HUR

5540manualh5_custom

Tryggt. Starkt.

Ung och stark, äldre och stark. Rehabträning, träning inför Vasaloppet.
HUR erbjuder träningslösningar som täcker in alla behov.

Med tryckluftsteknik, eller som vi kallar det – tryggluft. Alla maskiner har ett motstånd som börjar på 0 kg och kan användas av alla!

Ulrika Haglund – din rehabspecialist

Ulrika är rehabspecialist och sjukgymnast och svarar på alla frågor ni har om våra HUR-produkter och träning.

Lasse, 79, tränar varje dag för att hålla sin Parkinson i schack

Alla produkter vi säljer har en social påverkan, inte minst vår HUR-utrustning. Där det kan vara riskfyllt för äldre personer att träna med vikter så har HUR en lösning med tryckluft som ger samma motstånd. Vår kund Blomsterfonden har en satsning de kallar Äldrepower och vi var där och hälsade på.
Lasse, 79, har bott på seniorboendet sen i mars. Han har Parkinson och tränar minst fem dagar i veckan för att hålla sjukdomen i schack. Innan han flyttade till Blomsterfonden brukade han gå och träna boxning med sina vänner, och även om det känns lite ensamt nu under pandemin i gymmet så tycker han om att det finns så många olika maskiner att träna i. Han har fått hjälp av servicevärden att ta fram ett träningsprogram och hans son som är polis ska också hjälpa honom att bli ännu starkare. Lasse har tränat olika saker i hela sitt liv och tycker inte att han ska behöva sluta med det bara för att han har blivit äldre.
Scrolla ner för att se ett urval av våra produkter från HUR!

Abdomen/Back

Med den dubbelfungerande Abdomen/Back Rehab-maskinen kan du träna både mag- och ryggmuskler. Ryggstödet kan justeras i tre olika positioner efter användarens längd. Tack vare den här funktionen sker träningen alltid i rätt position. Maskinen är försedd med rörelsebegränsare och en justerbar hävarm.

Adduction/Abduction

Adduction/Abduction-maskinen är en dubbelfungerande träningsmaskin för höftens adduktor- och abduktormuskler. Med hjälp av rörelsebegränsare kan du ange en önskad start- och slutpunkt för rörelsebanan och då görs rörelsen bara på en specifik del av rörelsebanan.

Chest Press

Med Chest Press gör du bröstpressar, där träningseffekten fokuseras på musklerna i överkroppen. Det är också möjligt att träna båda armarna eller bara en arm i taget om du så vill. Det formade ryggstödet gör träningen bekvämare och stöttar ryggraden.

Leg Press

Leg Press Rehab är en benpress som effektivt och säkert tränar lår- och sätesmusklerna. Rörelsebegränsarna, det låga minimimotståndet och möjligheten att träna båda benen växelvis eller bara ett ben i taget är användbara egenskaper vid rehabilitering. Med hjälp av rörelsebegränsare kan du ange en önskad start- och slutpunkt för rörelsebanan.

Leg Extension/Curl

Med den dubbelfungerande Leg Extension/Curl-maskinen kan träningseffekten tryggt och säkert koncentreras till böj- och sträckmusklerna i benen. Tack vare tryckluftsmotståndet kan vikten justeras och göras mycket lätt så att benen till och med kan röras passivt. Den här egenskapen kan med fördel utnyttjas till exempel efter en operation.

Push Up/Pull Down

Med den dubbelfungerande Push Up/Pull Down-maskinen häver du antingen tyngden uppåt eller drar den nedåt, vilket fokuserar träningseffekten på axel- och ryggpartiet. Genom att fatta tag på olika ställen på hävarmarna kan du variera träningens effekt och fokus. Det formade ryggstödet gör träningen bekväm och stöttar ryggraden.

Oändliga möjligheter

Gymmen från HUR går att kombinera oavsett utrymme. Maskinerna är tysta och stör därför inte på samma sätt som maskiner med vikter. Eftersom många maskiner dessutom är dubbelverkande går det att få ett fullvärdigt gym med ett litet antal maskiner. Se nedan för några layoutförslag.

20 m2

40 m2

80 m2

Pedagogiska instruktionsvideor

HUR producerar ständigt nya instruktionsvideor på svenska för de olika gymmaskinerna. De visar på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt hur du utför trygg och effektiv träning.