Idag vill vi bidra med lite fredagsfeeling. Alla produkter vi säljer har en social påverkan, inte minst vår HUR-utrustning. Där det kan vara riskfyllt för äldre personer att träna med vikter så har HUR en lösning med tryckluft som ger samma motstånd. Vår kund Blomsterfonden har en satsning de kallar Äldrepower och vi var där och hälsade på.
Lasse, 79, har bott på seniorboendet sen i mars. Han har Parkinson och tränar minst fem dagar i veckan för att hålla sjukdomen i schack. Innan han flyttade till Blomsterfonden brukade han gå och träna boxning med sina vänner, och även om det känns lite ensamt nu under pandemin i gymmet så tycker han om att det finns så många olika maskiner att träna i. Han har fått hjälp av servicevärden att ta fram ett träningsprogram och hans son som är polis ska också hjälpa honom att bli ännu starkare. Lasse har tränat olika saker i hela sitt liv och tycker inte att han ska behöva sluta med det bara för att han har blivit äldre.
Blomsterfondens satsning på Äldrepower är ett fantastiskt initiativ. Vi kommer återkomma till det här viktiga ämnet som behöver lyftas mer. Klicka på länken för att läsa mer!